Sparklehex - ponies and more

sim-game stable -- virtuaalitalli

Sparklehex

Eurwen of Smithloch

© VRL-00477 & Hippos / Hanna Leppänen

Nimi Eurwen of Smithloch
Rotu, sukupuoli walesinponi, sektio A, tamma
Syntymäaika & -paikka, ikä 25.8.2017 (FI), 10-vuotias
Väri, säkä voikko, 119 cm
Omistaja, kasvattaja Meiju K. (VRL-12530), Seppäjärven talli
Rekisteröinti VH17-024-0105, SPC
Koulutustaso Helppo B, re 100 cm
Meriitit First Champion (RHLA, 72,22%), VWY-II (20.5.18)

Eurwen on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanan suloinen hevonen. Hieman ujo ja kiltti tamma, joka tulee kauhean kauniisti toimeen villien shetlanninponien keskellä, yrittäen tuoda jotain järkeä laumatyhmyyteen, siinä valitettavasti onnistumatta kovinkaan mainittavasti. Uusille hitaasti lämpiävä tamma ei todennäköisesti tekisi pahaa kärpäsellekään vaan on enemmänkin sellainen, joka seisoo paikallaan ja vain odottaa. Kun hän sitten on sinut hyväksynyt, huomaa sen siitä pehmeästä hörinästä joka täyttää ilmapiirin tamman sinut nähdessään. Tämä voikko ötökkä onkin valloitanut kaikkien meidän sydämet herttaisella olemuksellaan.

Helposti hoidettava tamma ei aiheuta harmaita hiuksia oikeastaan kenellekään. Ennen meille saapumistaan tämä oli toiminut Shannonin kisaratsuna Maison Estatessa ja tulikin meille oikeastaan hieman avoimen suunnitelman kera. Eurwen antaa tehdä kaiken helposti ja kiltisti, hamuten kuolaimetkin vapaaehtoisesti suuhunsa sen sijaan, että pistäisi mitenkään ranttaliksi. Häntäremmin laittaminen meinaa aiheuttaa hieman narinaa, mutta pian tämä yleensä asettuu ja hyväksyy kohtalonsa. Toivottavaa olisikin, että löytyisi sopiva satula, jonka kanssa ei tarvitsisi kikkailla suuntaan saatikka toiseen. Eläinlääkärin, raspaajan ja kengittäjän tämä ottaa vastaan sillä tyyneellä välinpitämättömyydellä, mutta rokotusten aikaan saattaa tamman silmät levitä hetkeksi, kunnes tämä palaa hyväksymään kohtalonsa tässä maailmassa. Emme ole vielä kertaakaan onnistuneet suututtamaan tätä ihanuutta, vain välillä saaden semisti järkyttyneitä katseita.

Mahtava hoidettavuus ei ole vielä mitään, sillä tämä superponi on myös käyttöominaisuuksiltaan huippuluokkaa. Tammalla on erittäin laadukkaat askellajit ja hyppykapasiteettia löytyy oikein hyvin, kuin myös hyppytekniikkaa. Ohjasajo ei tuota päänvaivaa, saatikka valjakossa meno, mutta ei myöskään toisen ääripään kenttäradat ja pelottavat maastoesteetkään! Tamma on ratsastaessa helppo ja yksinkertainen, melkein tylsä, mutta toisaalta hän on samalla se meidän luottoponi, joka opettaa pienimmänkin ratsastajan luottamaan ratsuunsa (jahka meidän shittikset ovat ensiksi romuttaneet kaiken uskon nelijalkaisiin…) ja siihen, että virheet saa anteeksi. Kovin moni ei tämän tamman selästä tule ilman leveää virnettä ja omistajan voin sanoa, että en voisi olla tyytyväisempi. Eurwen on yksinkertaisesti meidän unelmien satuponi.


i. Pencalow Butter Cookie
   wA, vkk, 118 cm
   Ch, KTK-I
ii. Cadeyrnant Cookie Monster
wA, vkk, 116 cm
VWY-III
iii. Cadeyrnant Tristan
 
iie. Dwenllaith Golden Operett
 
ie. Fleetwood Trixy
wA, rn, 120 cm
KTK-I
iei. Fleetwood Dan
 
iee. Fleetwod Tristina
 
e. Éowyn of Smithloch
   wA, rnkm, 119 cm
  
ei. Llwydd Tarquin
wA, rnkm, 119 cm
VIR MVA Ch, KTK-II, VWY-II, KRJ-II, YLA1
eii. Taggarth
 
eie. Llwydd Macarena
 
ee. Ebban Ivyll
wA, rnkm, 119 cm
 
eei. Predith Oakdale
 
eee. Gwersyllt
 

Tammavarsa Fern Abergwyngregyn, Gwynna, syntyi 20.02.2019, isänä Mab yn y Dyfodol.

09.05.2018 - Saapuminen
Ensimmäinen ei shettis! Eurwen sai tullessaan kunniamaininnan jo jonkin asteisena pelastajana näiltä kaikilta shettiksiltä. Ei sillä, että neidillä kovin paljon on kaulaa korkeuden suhteen, ja luonnettakin on himpun verran vähemmän. Annetaan pikku-Eukkosen kotiutua ja otetaan sitten vähän reeniä, vaikka tämä tammuskainen meille tulikin enimmäkseen oloneuvokseksi.

12.05.2018 - Maastoilua
Helteet olivat tulleet ja näin ollen kaikki shettiksenpaholaiset tuntuivat tekevän jonkin asteista kuolemaa turkkiensa ja elopainonsa alle. Näin ollen kaikista viisaimmaksi valinnaksi päivän rääkättäväksi oli napata ihanasti tarhast napittava Eurwen, joka ei lähtenyt edes karkuun minun ottaessa tämän kiinni ja viedessäni sen vesiboksiin. Itse asiassa voikko tamma vain huokaisi syvään ja jäi odottelemaan, jotta saisin harjaukset (jösses, kuinka paljon hiekkaa voi pienen ponin karvaa mennä sisälle?!) ja satuloimiset alta pois. Tamma oli kotiutunut meille ilman minkään asteisia draamoja. Saatuani tamman valmiiksi kävin nappaamassa kypäräni ja hanskat, ennen kuin talutin neidin pihalle ja hyppäsin selkään.

Eurwen oli tyylilleen uskollisena erittäin hyvällä päällä ja tarpoi eteenpäin korvat hörössä. Tamma tarpoi eteenpäin nummilla energisenä, minun pitäessä ohjat löysällä ja antaen tämän oikeastaan päättää mihin mennään. Ylitimme muutamat purot – onneksi ilman pulahtamisia kummaltakaan osapuolelta – ja otimme pienet laukkapätkät, minun hymyni leventyessä entisestään. Tarkoituskin meillä oli, sillä naapurin herra Paddington oli saanut maastoestekentän valmiiksi ja olin ajatellut mennä testaamaan, mitä mieltä tammani olisi kyseisestä. Olinhan hänet ilmoittanut kenttäkisoihin, niin varmaan sitä olisi testattava, osaako tamma edes hypätä minkään asteisten esteiden yli?

Kävelimme maastoesteradan läpi ja Eurwen ei oikeastaan muuta yrittänyt tehdä, kuin syödä kaiken vähänkään vihertävän esteiden ympäriltä ja näin ollen, otin tamman ohjat tiukemmalle ja käänsin kohti estettä. Eukko löysi jostain uuden vaihteen ja yhtäkkiä minulla oli jokseenkin sähäkkä poni allani, jota ei haitannut ollenkaan vaikka esteet olivat paljon kiinteämpiä, kuin normaalisti. Silmäni olivat suurin piirtein lautasen kokoiset, kun ohjasin tammaa esteeltä esteelle, kunnes tuli jo sellainen olo, ettei akkeliinini pysähdy koskaan. Olimme molemmat hengästyneitä tämän ekstemporee treenin jäljiltä ja suuntasinkin akan kohti lähellä sijaitsevaa järveä. Yllätyksekseni, Eurwen ui, ja minä unohdin ihan täysin murehtia satulan kohtaloa. Ups.

15.5.2018 - Ja yksi satula vähemmän..
Sattuneen pulahduksen takia, Eurwenin kanssa on nyt menty ilman satulaa. Ohjasajoa ollaan tehty mielenvirkistämiseksi – pikkaisenko tamma mietti, onko tässä mitään järkeä… – ja kai tuo siskontyttö testasi agilityn tynkääkin. Olemme kuitenkin päätyneet jo siihen tulokseen, että se, mitä Eurwen ei osaa, ei ole mitenkään päin tarpeellista. Vaikka tamman ravi onkin vähän tikittävää ilman satulaa, niin se ei ole estänyt meitä reenaamasta kouluratoja, jatkaen valmistautumista kenttäkisoihin. Onpahan muuten myös testattu esteiden hyppäämistä ilman satulaa – hyvin toimii! Satulansovittaja tuleekin tänään illemmalla, jos saataisiin vaikka satula ihan näin viime tipassa! Kenttäkisat on 19. päivä!

20.5.2018 - Mainetta ja kunniaa!
Ei oltu viimeisiä, eikä ponimus edes onnistunut ketään nolostuttamaan. Oli siis Virtuaalisten Welshponien Laatuarvostelu, josta tamma kävi ottamassa itselleen palkinnon. Kuulemma meidän turinat kaikista edesottamuksista olivat hauskaa kuunneltavaa.. Pisteitä tamma sai rakenteesta 8, luonteesta 6, suvusta 5, kilpailumenestyksestä 20 ja lisähöpinöistä 1,5 eli yhteensä 40,5p! Ei siis mitenkään pöllömmin, hommaham meni sillein.. Varsin mukavasti! Katsotaan jahka saadaan tamma puskemaan muutama varsa pihalle, sekä jatkamaan tätä hullunkuristen hassutusten tekemistä, joskos saataisiin pisteitä hilattua! Toivoa on!

16.2.3019 - Jannican kouluvalmennus
Saavuin juuri valmennuksen alkamisaikaan Sparklehexiin hotelliltani. Meiju oli kutsunut minut valmennusreissulle Iso-Britanniaan, kuten joka kevät ja olinkin jo osannut kutsua hieman odotella. Olitte kentällä, ihanan aurinkoinen keli oli tänään saatu, vaikka tuulikin ihan älyttömästi. Rauhallinen tamma kuitenkin viisveisasi sellaisista turhanpäiväisyyksistä ja köpötteli menemään uralla totuttua rauhallista tahtia. Olit päässyt sen kanssa jo hyvään vauhtiin itsenäisessä alkuverryttelyssä, joten pääsimme heti hommiin. Sait aloitella ihan käynnissä tekemällä voltteja kulmiin ja kiemurauraa pitkällesivulle. Eurwen kuunteli hyvin ja pidit sen kivasti liikkeellä koko ajan, vaikka molempia taisikin hieman laiskottaa lämmin keli talvikauden jälkeen. Sait tehdä toiseen suuntaan vielä samaa tehtävää hetkisen, mutta sitten vaihdettiin raviin, jottei koko tunti menisi kävelyksi. Sait tehdä siirtymisen käyntiin aina sivujen keskellä, siitä tuli lähteä liikkeelle reippaasti ja tarvittaessa saitkin muistuttaa pienellä raipannäpäytyksellä, että herätys! Alkuun sait olla melko tarmokaskin apujen suhteen, mutta vähitellen alkoi tammakin oivaltamaan, että helpommalla pääsi kun lähti reippaasti liikkeelle käyntisiirtymästä. Otimme myös muutaman pysähdyksen ja peruutuksen mukaan tehtävään, joiden jälkeen saitkin ottaa hetkeksi käyntiin.

Tauon jälkeen otettiin herättelyksi muutama siirtyminen jälleen ravista käyntiin ja toisinpäin, sitten sait nostaa laukan ja tehdä isot ympyrät päätyihin sekä keskelle uraa. Ne menivät hyvin ja tammakin alkoi olla jo työmoodissa suunnaten hyvin eteenpäin kulkua. Vielä enemmän sait vielä pyytää ja liikutella vähän sormiakin, että se alkoi tulla edestä pehmeämmäksi ja rentoutua. Sitten kun itse muistit vielä yrittää rentoutua niin Eurwenkin alkoi tarjoamaan muotoa pikkuhiljaa. Loppuun otettiin vielä muutamat laukkalisäykset pitkällesivulle, joiden jälkeen tultiin käynnissä ja ravissa muutamat pätkät pohkeenväistöä. Enempää ei kuitenkaan viitsitty ratsastajaa suhteellisen rankan treenin loppupuolella kiusata pomppivassa harjoitusravissa istumisella, joten sait sitten ottaa vielä rennommalla ohjastuntumalla loppuraveja tehden isoja ympyröitä ja suuntaa välillä vaihtaen. Kivan kelin vuoksi pääsitte loppukäynnit menemään maastoon, kunhan oli tarkastettu, että hokit olivat kunnossa, sillä Englanninkin kevät oli vielä vähän vaiheessa.

KRJ, 50 sijoitusta
16.09.2017 Hengenvaara, Helppo B, 7/100
22.09.2017 Hengenvaara, Helppo B, 6/100
25.09.2017 Hengenvaara, Helppo B, 6/100
26.09.2017 Hengenvaara, Helppo B, 9/100
29.09.2017 Vinkavuo, Helppo B, 4/30
30.09.2017 Kärmeniemi, Helppo B, 3/40
06.02.2018 Ruskavaara, Helppo B, 3/30
09.02.2018 Ruskavaara, Helppo B, 2/30
11.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo B, 1/30
14.02.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo B, 4/30
06.03.2018 Duán Stable, Helppo B, 5/30
07.03.2018 Duán Stable, Helppo B, 5/30
07.03.2018 Duán Stable, Helppo B, 3/30
11.03.2018 Rumour Ponies, Helppo B, 6/40
13.03.2018 Rumour Ponies, Helppo B, 1/40
16.03.2018 Duán Stable, Helppo B, 5/30
16.03.2018 Duán Stable, Helppo B, 5/30
17.03.2018 Duán Stable, Helppo B, 3/30
17.03.2018 Gestüt Helmwald, Helppo B, 4/30
17.03.2018 Rumour Ponies, Helppo B, 4/40
18.03.2018 Duán Stable, Helppo B, 2/30
19.03.2018 Gestüt Helmwald, Helppo B, 4/30
20.03.2018 Duán Stable, Helppo B, 2/30
22.03.2018 Duán Stable, Helppo B, 2/30
22.03.2018 Rumour Ponies, Helppo B, 3/40
22.03.2018 Elohiljan Suomenhevoset, Helppo B, 1/30
23.03.2018 Gestüt Helmwald, Helppo B, 3/30
23.03.2018 Rumour Ponies, Helppo B, 4/40
24.03.2018 Rumour Ponies, Helppo B, 4/40
24.03.2018 Rumour Ponies, Helppo B, 3/40
24.03.2018 Gestüt Helmwald, Helppo B, 2/30
24.03.2018 Vuorna, Helppo B, 1/30
27.03.2018 Gestüt Helmwald, Helppo B, 1/30
27.03.2018 Moana part breds, Helppo B, 2/40
29.03.2018 Moana part breds, Helppo B, 3/40
29.03.2018 Gestüt Helmwald, Helppo B, 4/30
30.03.2018 Moana part breds, Helppo B, 6/40
01.04.2018 Brunnby, Helppo B, 2/40
02.04.2018 Priton Budyonnys, Helppo C, 5/40
03.04.2018 Vuorna, Helppo B, 1/30
04.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo B, 2/30
05.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo B, 4/30
06.04.2018 Vuorna, Helppo B, 5/30
08.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo B, 5/30
10.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo B, 4/30
10.04.2018 Vuorna, Helppo B, 3/30
12.04.2018 Kuurtola, Helppo B, 1/30
14.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo B, 4/30
16.04.2018 Kuurtola, Helppo B, 4/30
19.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, Helppo B, 4/30
ERJ - 40 sijoitusta
17.09.2017 Hengenvaara, 100 cm, 10/100
23.09.2017 Vuorna, 100 cm, 2/30
25.09.2017 Vähäpelto, 100 cm, 1/30
26.09.2017 Vähäpelto, 100 cm, 1/30
26.09.2017 Vuorna, 100 cm, 5/30
28.09.2017 Vähäpelto, 100 cm, 2/30
29.09.2017 Vähäpelto, 100 cm, 1/30
02.02.2018 Crion Warmbloods, 90cm, 3/20
04.02.2018 Ruskavaara, 80cm, 3/30
08.02.2018 Ruskavaara, 80cm, 1/30
08.03.2018 Thirteen, 90cm, 1/22
10.03.2018 Thirteen, 90cm, 2/22
11.03.2018 Thirteen, 90cm, 4/22
11.03.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 90cm, 3/30
13.02.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 90cm, 3/30
13.03.2018 Susiraja, 80cm, 1/30
15.03.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 90cm, 4/30
19.02.2018 Ratsutalli Lilja, 90cm, 2/30
20.02.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 90cm, 5/30
23.03.2018 Brunnby, 90cm, 3/30
23.02.2018 Thirteen, 90cm, 2/30
28.02.2018 Helmikuun ERJ-CUP, 80cm, 2/76
02.03.2018 Ratsutalli Lilja, 90cm, 5/30
07.03.2018 Ratsutalli Lilja, 90cm, 2/30
18.03.2018 Ratsutalli Lilja, 90cm, 5/30
20.03.2018 Ratsutalli Lilja, 90cm, 3/28
24.03.2018 Brunnby, 90cm, 1/30
26.03.2018 Brunnby, 90cm, 2/30
30.03.2018 Brunnby, 90cm, 1/30
30.03.2018 Brunnby, 90cm, 2/30
02.04.2018 Elohiljan Suomenhevoset, 90cm, 1/30
14.04.2018 Mandelbacke, 90cm, 5/29
21.04.2018 Ratsutalli Lilja, 90cm, 5/30
24.04.2018 Supernatural, 90cm, 7/50
01.05.2018 Runoratsut, 80cm, 1/50
05.05.2018 Runoratsut, 80cm, 2/50
05.05.2018 Runoratsut, 80cm, 1/50
02.03.2019 Kuuran Suomenratsut, 6/40
03.03.2019 Kuuran Suomenratsut, 1/40
09.03.2019 Kuuran Suomenratsut, 6/40
KERJ - 14 sijoitusta
19.05.2018 Kingsfall, tutustumisluokka, 2/30
23.05.2018 Hillhouse Farm helppo, 5/30
24.05.2018 Hillhouse Farm helppo, 2/30
26.05.2018 Hillhouse Farm helppo, 2/30
26.05.2018 Hillhouse Farm helppo, 1/30
01.06.2018 Hillhouse Farm helppo, 5/30
02.06.2018 Vaahterapolku helppo, 2/30
04.06.2018 Hillhouse Farm helppo, 5/30
05.06.2018 Adina helppo, 1/30
06.06.2018 Hillhouse Farm helppo, 2/30
08.06.2018 Adina helppo, 4/30
08.06.2018 Syndur helppo, 2/30
09.06.2018 Vaahterapolku helppo, 4/30
10.06.2018 Syndur helppo, 2/30