Sparklehex - ponies and more

sim-game stable -- virtuaalitalli

Sparklehex

Cuthbert Salazar

© Bagoniebos

Nimi Cuthbert Salazar
Rotu, sukupuoli brittiläinen ratsuponi 50%, ori
Syntymäaika & -paikka, ikä 2.1.2018 (FI), 12-vuotias
Väri, säkä musta, 147 cm
Omistaja, maahantuoja Meiju K. (VRL-12530), Cullenton
Rekisteröinti VH18-029-0012
Koulutustaso Helppo A (5/4), vaativa valjakkoajo
Meriitit

Vaikka orin nimi onkin Salazar, etsimme edelleenkin hänestä luihuisia luonteenpiirteitä. Puhdasta kultaa – niin totesi tallimestarini kun hän oli nähnyt ja työskennellyt orin kanssa ensimmäisen kerran. Mukavan reaktiivinen, mutta kuitenkin perusjärkevä otus on miellyttävä niin kotioloissa, kuin myös kisa- ja astutusreissuilla. Jos Salazar olisi erittäin pienikokoinen, voisi tämän todennäköisesti vain pakata käsilaukkuun ja napata mukaansa. Sen sijaan, ori on 147 cm korkea komistus, joka katseellaan hurmaan lähestulkoon jokaisen, joka hänet näkee.

Ori saapui meille hieman suuremmassa kimppakyydissä Cullentonista, jossa allerkirjoittanut ehkä hieman innostui. Tarkoituksenanihan ei ollut täyttää Sparklehexin nurkkia samantein ratsuponeille, mutta jotain Kidan poneissa oli, että minun oli vain pakko tehdä ostotarjous koko lössistä. Salazar erottui varsin selkeästi voikkojen poniorien keskeltä, mutta oikeastaan vain hyvällä tavalla. Kiltti ori tepasteli pihalle rekasta rauhakseltaan ja hörisi vain kovin vienosti tarhoissa käyskenteleville lajitovereilleen, jättäen machoilut kotipihaansa. Jos kyseessä on vieraskoreutta, niin emme ainakaan vielä ole nähneet mitään suurta muutosta, joka tällaista osviitta antaisi.

Hoitaessa ori on erittäin ihana rapsuteltava, joka nauttii, oli kyseessä sitten perusharjaus tai jopa peseminen. Ongelmiin emme ole vielä onnistuneet törmäämään, vaikka olemmekin ihan periaatteellisista syistä rauhoittaneet orin raspaukseen. Klippaamisen kanssa ei mitään ongelmia, ori suurin piirtein jättää korvansa lotkauttamisenkin toisarvoiseksi, ja sama koskee kengityksiä, rokotuksia, valjastuksia ja ties mitä tilanteita. Taluttaessakin tämä kävelee erittäin kauniisti ja hyväkäytöksisesti vierellä, mitä nyt saattaa muutaman vieteriaskeleen ottaa, jos lähellä on joka erittäin kaunis tamma. Jos kyseessä ei olisi ihan jo jonkin kokoinen ori, voisin sanoa Salazarin olevan myös pikkulasten käsiteltävissä, mutta pidetään järki kuitenkin tässäkin mukana.

Ratsastaessa alkaa orin moottori kehräämään jo lämmittelyssä, jossa tämä tekee töitä heti täydellä intensiteetillä, kooten itsensä kauniiseen muotoon ja pysyessään siinä. Ratsastajalle ori on ilo, sillä Salazar ei ota suurempia pultteja, vaikka pienehköjä virheitä tulisi, mutta on kuitenkin sen verran reaktiivinen, ettei siellä kuitenkaan ihan täysin mummokyydissä olla! Kaasua löytyy – kiitos puoliksi täysiverisyyden – ja jarrut myös niin ikään. Orin kanssa on helppo tehdä koulukiemuroita, sillä tätä ei haittaa toistot. Valjakkoajo on asia, johon ori joutui meille muutettuaan, mutta omaan tyyneen tyyliinsä tämä on ollut siinä aivan pettämätön. Kuulias ja hyväluonteinen ori tekee kaiken mitä pyydetään ja antaa hörinät päälle, ihan vaan jos rapsutuksia saisi vielä vähän lisää.

Kilpailutilanteet tuovat orista esille pientä lisämaustetta, sillä silloin tämän ryhti nousee vielä hitusen verran korkeammaksi ja tämä alkaa suurin piirtein tanssahtelemaan. Valkoiset aidat saavat orhin keskittymään tekemisiinsä ja hän ottaakin kilpailemisen aika tosissaan. Hoitajilla onkin naurussa välillä pitelemistä, sillä välillä tuntuu, että ori turhautuu kisasuorituksissaan eniten siihen, jos ei kyenneyt pysähtymään ihan niin justiinsa kuin mitä olisi itse halunnut. Hölmö pieni poniini.


i. Silencio xx
   xx
  
ii. Silent Hill xx
xx
iii. Speedy Recovery xx
iie. Flaky Fluttershy xx
ie. Harlene xx
xx
iei. Harlequin xx
iee. Comtessa d'Vaine xx
e. Honeycrush Irma
   nf
  
ei. Abaccus
nf
eii. Abbaddon
eie. Annaleean
ee. Honeycrush Isla
nf
 
eei. Folktale Revenue
 
eee. Honeycrush Ileanor
 

Jälkeläiset
BRP-t. Cullenton Nectarine (e. Fairtown Naranjilla) - om. Sparklehex

VSN - 21.05.2018, Adina, tuomari dookie - RCH